četvrtak, 02 avgust 2018 07:29

Pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019

poster kvalifikacije seniori odbojka sidebar

 

Od 3. do 25. avgusta 2018. godine u Sportskoj dvorani "Topolica" okupiće se muška i ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, gdje će se pripremati za kvalifikacione utakmice, koje će Crna Gora igrati u Sportskoj dvorani “Topolica”.

Planirano je i da selekcija Bosne i Hercegovine doputuje u Bar i da se u periodu 5-7.avgusta odigraju još dvije prijateljske utakmice, u sklopu priprema za kvalifikacije.

Naše odbojkašice su u grupi C sa selekcijama Ukrajine, Grčke i Norveške. Plasman na EP kod odbojkašica obezbijediće prvoplasirane i drugoplasirane selekcije u svojim kvalifikacionim grupama.

Na Evropskom prvenstvu 2019 u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica po prvi put će se naći 24 selekcije, a prva dva mjesta u kvalifikacionim grupama obezbjeđuju plasman na prvenstvo.

Naši odbojkaši su u grupi C sa selekcijama Slovačke, Moldavije i Islanda. Plasman na EP kod odbojkaša izboriće prvoplasirane, kao i pet (od sedam) drugoplasiranih reprezentacija u svojim kvalifikacionim grupama. S obzirom da je Crna Gora u grupi sa četiri selekcije, a da pojedine kvalifikacione grupe imaju po 3 selekcije, brisaće se bodovi iz duela sa poslednjeplasiranom reprezentacijom u grupi.