petak, 23 jun 2017 08:50

Mediteranski festival plesa – Bar 2017

habanera

 

“Mediteranski festival plesa - Bar 2017’’ održaće se u subotu i nedjelju, 24. i 25. juna u Sportskoj dvorani Topolica , u organizaciji plesnog kluba Habanera i Barskih mažoretki.

Mediteranski festival plesa se održava osmu godinu zaredom i od samog osnivanja ima međunarodni karakter, jer pored klubova iz Crne Gore učestvuju klubovi iz Evropskih zemalja : Bugarske, Rumunije, Rusije, Makedonije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Tradicionalna manifestacija predstavlja veliki značaj za promociju plesa sa kulturnim, sportskim i umjetničkim vrijednostima. Više od 1500 takmičara predstaviće se sa različitim stilovima sportskog i modernog plesa, a kategorije uzrasta su od najmlađih pčelica, kategorija djece, juniori i seniori. Takmičenje će ocjenjivati internacionalne sudije a nagradni fond sačinjavaju : pehari, medalje, diplome , robne i novčane nagrade.

Festival je podijeljen u tri dijela :

Prvi festivalski dan rezervisan je za mažoret ples gdje će se brojni timovi predstaviti koreografijama koristeci se nekim od rekvizita i to mažoret štapom , pom ponima i zastavama. Nakon mažoretki program nastavljaju plesači u disciplinama jazz , show dance, modern balet…

Drugog festivalskog dana predstaviće se takmičarski timovi u izvođenju stilova poput hip hop-a, street dance, break dance, akrobatik show…

GALA PROGRAM – će se održati drugog festivalskog dana u 21 sat, gdje će se predstaviti pobjednici oba festivalska dana ("Najbolji od Najboljih") u kategoriji juniora i seniora. U programu će učesvovati i specijalni gosti – pop zvijezde Goca Tržan i Slavko Kalezić .