ponedjeljak, 07 maj 2018 11:46

Afenpinčer iz Poljske najljepši na izložbi pasa u Baru

70ff5ca576aea3cbe4ede808bee93a2d

 

Dvodnevni kinološki ”Adriatik Kup 2018” u sklopu kojeg su priređene jedna CAC i dvije CACIB izložbe, te specijalizovane izložbe rasa kane korso, terijer tipa bul, francuski buldog, čivava, dogo argentino i Doberman, održan je za viken na platou ispred Sportske dvorane Topolica u Baru.

U katalogu CAC i CACIB izložbi bio je upisan po 581 pas, a na specijalizovanim izložbama bilo je 195 pasa, čiji su izlagači došli iz skoro svih evropskih zemalja, Japana, Kine, SAD i Indonezije.

U finalu takozvanog SUPRIME BIS sudija Dragana Vlahović Stefanović iz Srbije za najljepšu bebu izabrala američkog starfordskog terijera Baron, u vlasništvu Nusreta i Ermina Đokovića iz Tuzi. Za najljepše štene, sudija Vojo Brajović iz Crne Gore je izabrao epanjel bretona Tea-Lara Sutormanska vlasnika Darka Vujačića iz Bara, a za najljepšeg veterana, sudija Ana Albrigo iz Italije izabrala je jazavičara minijaturnog duge dlake Monteckel Genesis vlasnice Jelizavete Sidelnikove iz Ukrajine. Najljepši mladi pas po izboru sudije Branislava Rajića iz Slovenije bio je pomeranski špic Nongfilmtiffany’s Mr Henry vlasnika Stranislava Vasiljevića iz Srbije.

Na samom kraju Kupa, po izboru sudije Vaska Mudreše od devet BIS pobjednika SUPREME BIS i pobjednik “Adriatik Kup 2018” postao je afenpinčer Point Dexter V. Tani Kazari, vlasnika Hana Šredera iz Poljske.